KookJij

Biefstuk met bacon en gesmolten kaas

Een heerlijk biefstuk met bacon en gesmolten kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk met bacon en gesmolten kaas te bereiden

-Biefstuk op kamertemperatuur laten komen.
-Bacon zachtjes uitbakken.
-Biefstuk goed droog deppen en tussen huishoudfolie iets platter slaan (evt met een koekenpan).
-In koekenpan braadboter smelten.
-Biefstuk naar keus 5 minuutjes om en om braden in de koekenpan op middenhoog vuur, blijven bewegen.
-Vlees uit de pan nemen, bestrooien met peper en zout en in het voorverwarmd bord leggen en afdekken met aluminiumfolie
-Een stukje roomboter in de pan doen en de bodem goed losroeren, evt. een beetje water erbij doen en laten op koken
-Kaas in een afgedekt kommetje laten smelten (afhankelijk v.d. magnetron duurt dit van 2 tot 5 minuutjes. (let op dat de kaas niet hard word aan de randen.)
-Aluminiumfolie van het vlees verwijderen, de plakken bacon erop leggen, de gesmolten kaas erover schenken en de roomboterjus erover schenken.
Heerlijk met frietjes en een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Welcome, daar ben ik voor en doe het graag!:D:D
apu

apu zegt:
Oke thanx!!;):)
apu

apu zegt:
Oeps, ben een chaoot haha, zag het al ja, maar je kan je berichten niet verwijderen die je zelf zet he?
Anna

Anna zegt:
Staat er, hoor Monique. Regel twee;);)
apu

apu zegt:
Ja he, haha, en zooo lekker!:);) Zie alleen net dat ik vergeten ben erbij te zetten dat de bacon zachtjes uitgebakken moet worden...:(:?
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Ik denk dat het met de 'vettigheid' wel mee valt en het redelijk binnen de normale normen zit. Biefstuk is van zichzelf namelijk erg mager vlees ;) .