Een bieflapje is bij ons niet iets voor door de week,
vandaag heeft deze dag een feestelijk tintje.
En heb mij er zo op verheugd deze bieflapjes te bakken vandaag.Wat was het stil aan tafel :)
Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met pepersaus
PT15M
Biefstuk met pepersaus
Een heerlijk biefstuk met pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met pepersaus te bereiden
Biefstukje goed droogdeppen.
Olie in de koekepan goed heet
laten worden en hierin de bief -
stukjes heel snel dichtschroeien.
Intussen in een andere pan de
boter verhitten en zodra de bief -
stukjes aan beide kanten mooi
bruin zijn in de pan met hete boter
over doen en aan elke kant nog 1 - 2
minuten bakken,afhankelijk van je
smaak .Wie op deze wijze zijn biefstuk
bakt, krijgt heel snel een bruin korstje
om het vlees zonder dat het vet verbrandt .
Vlees uit de pan nemen en warm houden.
Room en een scheutje cognac aan de bak -
boter toevoegen,even goed laten doorkoken
en de saus eventueel binden met de met
water gladgeroerde maïzena.
Tot slot de saus op smaak brengen met zout
en grofgemalen peper .
Vlees nog even in de saus opwarmen en daar -
na direct serveren.
Olie in de koekepan goed heet
laten worden en hierin de bief -
stukjes heel snel dichtschroeien.
Intussen in een andere pan de
boter verhitten en zodra de bief -
stukjes aan beide kanten mooi
bruin zijn in de pan met hete boter
over doen en aan elke kant nog 1 - 2
minuten bakken,afhankelijk van je
smaak .Wie op deze wijze zijn biefstuk
bakt, krijgt heel snel een bruin korstje
om het vlees zonder dat het vet verbrandt .
Vlees uit de pan nemen en warm houden.
Room en een scheutje cognac aan de bak -
boter toevoegen,even goed laten doorkoken
en de saus eventueel binden met de met
water gladgeroerde maïzena.
Tot slot de saus op smaak brengen met zout
en grofgemalen peper .
Vlees nog even in de saus opwarmen en daar -
na direct serveren.