Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met pepersaus
PT20M
Biefstuk met pepersaus
Een heerlijk biefstuk met pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
42
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marionsrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met pepersaus te bereiden
Neem de biefstuk uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Snijd de bacon in kleine stukjes. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi hem met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk om en om lichtbruin in 3 min. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het braadvet weg. Fruit de ui en knoflook, bacon en peperkorrels in het resterende bakvet. Blus het af met de port en schenk de room erbij. Laat de saus kort inkoken. Breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de biefstuk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
harvangel zegt:
Ger zegt:
harvangel zegt:
gijs helder zegt:
biefstuk op kamertemperatuur laten komen.
Smelt de roomboter, laat even door gaan tot de belletjes van de boter weg zijn
Eerst een kant dichtschroeien, dan de andere kant, je moet de biefstuk steeds in beweging houden en regelmatig draaien.
Als de biefstuk goed is, uit de pan halen op een bordje leggen afdekken met folie even laten rusten.
Vlak voor het opdienen dan pas zouten en peperen.
dikkeoliebol zegt:
dank je voor dit recept ik heb het vanavond gekookt alleen met rode wijn maar het was lekker, ik heb er ook wat maizena bij gedaan zodat het wat dikker werd, dank je.:)
rob-a zegt:
Lijkt mij dat de saus zo een beetje zoet wordt of valt dat wel mee..
harvangel zegt:
Nico zegt:
h.allart zegt: