Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met Rozemarijn en Sjalot-Jus
PT60M
Biefstuk met Rozemarijn en Sjalot-Jus
Weer eens een stukje vlees op een andere wijze bereid.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met Rozemarijn en Sjalot-Jus te bereiden
- Maak van de olie en de helft van de knoflook een soortement knoflookolie.
- Fruit de sjalotten aan in de hete boter met de knoflook en 4 stukjes rozemarijn tot de uien zacht zijn en blus dan af met de rode wijn. Breng dit aan de kook.
- Voeg dan de fond toe en breng op nieuw aan de kook. Kook de sjalotten gaar en kook ook iets in. Houd apart en houd de jus warm.
- Prik stukjes rozemarijn in de zijkanten van de biefstukken en smeer ze in met de knoflookolie vers gemalen zwarte peper.
- Bak (of liever gezegd schroei) de biefstukken in een koekenpan in een mix van olie en boter rosé (een paar minuten aan beide kanten).
- Laat het vlees 10 minuten rusten. In die tijd de saus nog even verwarmen en de grove mosterd toevoegen en goed doorroeren.
- Dien het vlees op met de jus en met aardappelpurée en bv snijboontjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij past een mooie rode wijn.