Verdeel de tartaarmassa over de bordjes en leg de tuinkers er omheen.
Bestrooi met de kappertjes.
Geef er dikke friet bij met mayonaise. Als wijn bij een rauwe tartaar zou ik denken aan een volle rosé of een lichte-jonge in metaal opgevoede rode wijn.
NOTA BENE:
Het is een beetje lastig om aan te geven, wanneer je dit gerecht serveert.
*Bij de lunch als hoofdgerecht of bijgerecht
*Bij de lunch op een broodje
*Bij het diner als voorgerecht of als hoofdgerecht (dan is het dus het vleesdeel van de maaltijd)
*Als snackje tussendoor of als hapje late night
enz.
De hoeveelheden zijn ook enigszins afhankelijk van wanneer je het serveert, enz.
NIET het vlees in de blender klein maken, dan wordt het te pappig en heeft het geen mooie structuur. Het is aan te raden om het vlees licht te laten aanvriezen in de freezer, dan is het wat makkelijker te bewerken.
Dit recept heeft MIJN preferentie, (daarom staat mijn naam bij de bron, maar het is natuurlijk een variant van een bestaand recept) dat wil zeggen dat je het op vele andere wijzen kunt klaar maken.
Je kunt ook alle ingrediënten er los bij geven, zodat een ieder voor zich kan beslissen hoe hij/zij het wil hebben.
Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk Tartaar
PT30M
Biefstuk Tartaar
Een heerlijk biefstuk tartaar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Koud
- > Snacks - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk Tartaar te bereiden
1).Snij het mooie vlees met een scherp mes in ragfijne blokjes en doe dat in een grote kom.
2).Doe alle ingrediënten er bij (behalve de kappertjes en de tuinkers) en maak dan een homogene massa door met de gehandschoende handen alles door elkaar te werken.
3).Voeg evt. peper en zeezout toe om op smaak te brengen.
2).Doe alle ingrediënten er bij (behalve de kappertjes en de tuinkers) en maak dan een homogene massa door met de gehandschoende handen alles door elkaar te werken.
3).Voeg evt. peper en zeezout toe om op smaak te brengen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Naar mijn idee (en vele anderen denken er ook zo over) zou ik het vlees NIET door een molen willen halen, maar met de hand en een vlijm scherp mes heel klein snijden. Dit lukt het beste wanneer het vlees licht is aangevroren.
De structuur van het vlees is dan mooier en minder papperig.
Het staat niet in het recept, maar een paar druppeltjes citroen doen wonderen tegen elke verkleuring.
Verder (en dat staat ook niet in het recept) gebruiken wij hier thuis nogal eens Zure kappertjes en niet de zoute.
Eet smakelijk.
Jan A.
Anna Koudys zegt:
En het vlees verkleurt inderdaad, maar dat doet verder niets af aan de smaak. En ook de volgende dag smaakte het nog prima-de-luxe.
Jan A van der Hoeden zegt:
Volledig maken = direct consumer.
Helemaal mee eens.
Jan A.
Hilde Dumont zegt:
KOKKIN zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.