Wat we ook wel eens hebben gedaan: GEEN brood, maar een smeuïg puréetje met doperwtjes er bij.
Als ontbijtgerecht lijkt het me niet gewenst om het op te leuken met wijn of een andere spirituele drank.
Maar als je het serveert met puree en doperwtjes op een ander tijdstip dan 's ochtends vroeg, kun er wel een wijntje bij nemen. Een lichte rode wijn zal best gaan, maar denk ook eens aan een Kabinett of Spätlese Trocken Riesling.
Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk van de Haas met Benedict Eieren en Port-Wijn Hollandaise Saus
PT90M
Biefstuk van de Haas met Benedict Eieren en Port-Wijn Hollandaise Saus
Ook weer iets echt Amerikaans: Eggs Benedict is een Amerikaans ontbijt gerecht bestaande uit gepocheerde eieren op ham op een geroosterd broodje, overdekt met een vers gemaakte Hollandaise saus. In plaats van de ham is hier dan gekozen voor een dikke plak biefstuk van de haas.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk van de Haas met Benedict Eieren en Port-Wijn Hollandaise Saus te bereiden
- Eerst maar eens de Hollandaise Saus maken: (A) Doe dan de port en de wijn in een pannetje en kook dat in tot 3 eetlepels geconcentreerde wijn (B) Intussen de boter in een pannetje verhitten en vervolgens het botervet afgieten, zodat de eiwitten achterblijven en we min of meer geklaarde boter hebben. (C) We zetten een kom met 2 eidooiers op een pan met kokend water en blijven kloppen, terwijl we beetje bij beetje het botervet er bij gieten, zodat we een gladde mayonaise krijgen.(D) Die mayonaise brengen we op smaak met de 3 eetlepels wijnconcentraat plus de eetlepel citroensap plus zout en peper. (E) De saus in een badje van Marie warm houden tot ze nodig is.
- Smeer de biefstukken in met olie en grill die in de grillpan aan elke zijde 3 minuten. (het vlees heeft dan nog een kleurtje van binnen) Zet het vlees dan 15 minuten warm weg onder alu-folie.
- Het lastigste karwei is de eieren pocheren.
- Dan de halve broodjes licht roosteren.
- Opmaken voorverwarmde borden: Leg de 2 halve geroosterde broodjes op een bord. Snijd de biefstukjes overlangs in tweeen, zodat je 12 "plakken"hebt. Leg op elk half broodje een plak vlees. Leg op het vlees een gepocheerd eitje en schep daarover de port-wijn Benedict saus. Versier evt. met een gekleurd blaadje of bloempje en dien direct op.,