KookJij

Biefstuk wellington

Een heerlijk biefstuk wellington recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk wellington te bereiden

Laat de biefstuk tenminste 30 min buiten de koeling op temperatuur komen. Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt 2 el boter en bestrijk hiermee de velletjes filodeeg. Leg de andere velletjes filodeeg er boven op. Verhit 4 el boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de biefstukken om en om 1 min bruin. Haal de biefstukken uit de pan. Bestrijk de biefstuk met de roomkaas met mierikswortel. Leg iedere biefstuk op 2 velletjes filodeeg en vouw het deeg om de biefstuk. Plak de randen vast met de rest van de boter. Bak het deegpakketje in het midden van de oven 10 min. Garneer met de takjes tijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

amorena

amorena zegt:
wil graag de beste recepten! wie kan mij hierbij helpen.
bedankt!
ellenee

ellenee zegt:
bedankt, ik woon nl in het buitenland dus moet ik er even achter zien te komen hoe dat heet in het spaans
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Nee, filodeeg is niet het zelfde als bladerdeeg. Filodeeg gebruikje voor loempia's en dergelijke en bladerdeeg voor appelflappen etc. groetjes Marijke
ellen

ellen zegt:
filodeeg is dat het zelfde als bladerdeeg?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hallo Lambert bedankt voor jou reactie.Ik heb jou recept opgezocht en ze met mekaar vergeleken.Ze zijn toch totaal verschillend jij gebruikt champignons en ik niet, en bij jou mis ik de roomkaas met mierikswortel.Zo leren we nog wat van elkaar.Lambert ben jij kok of zo, want jij stuurt vaak heerlijke recepten in. Heb er al verschillende uitgeprobeerd.Groetjes van Marijke Geurts.