Recept
« Terug naar recepten
Bier - Frituurbeslag (basis)
PT10M
Bier - Frituurbeslag (basis)
Een heerlijk bier - frituurbeslag (basis) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
willem tilborghs
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
willem
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bier - Frituurbeslag (basis) te bereiden
Werkw: giet het bier al roerende bij de bloem met de garde.
zorg dat je de bloem gezeefd hebt dit voor-
komt klontjes in het beslag.
giet het bier niet in 1 keer erbij, zo voor-
kom je klontjes in het beslag
eidooier,olijfolie en zout toevoegen eidooier is voor de binding tijdens het
frituren, olijfolie is voor de smeuigheid.
als laatste zout voor de smaak.
vlak voor het gebruik het eiwit opkloppen het stijf kloppen van het eiwit zorgt ervoor
dat er meer lucht in het beslag komt, dit
komt ook de smaak ten goede.
eiwit door het beslag spatelen met een spatel
dit gebeurt tegen de klok in zodat de lucht
er niet uit gaat
TIP: als je gebruik maakt van dit beslag dan altijd zorg dat je drooge producten gebruikt
anders laat de gefrituurde korst los.
zorg dat je de bloem gezeefd hebt dit voor-
komt klontjes in het beslag.
giet het bier niet in 1 keer erbij, zo voor-
kom je klontjes in het beslag
eidooier,olijfolie en zout toevoegen eidooier is voor de binding tijdens het
frituren, olijfolie is voor de smeuigheid.
als laatste zout voor de smaak.
vlak voor het gebruik het eiwit opkloppen het stijf kloppen van het eiwit zorgt ervoor
dat er meer lucht in het beslag komt, dit
komt ook de smaak ten goede.
eiwit door het beslag spatelen met een spatel
dit gebeurt tegen de klok in zodat de lucht
er niet uit gaat
TIP: als je gebruik maakt van dit beslag dan altijd zorg dat je drooge producten gebruikt
anders laat de gefrituurde korst los.