KookJij

Biestuk met rode wijnsaus en kruidenrijst

Tip: neem bij voorkeur biefstuk van de haas. Hier kun je de rode wijn bij drinken die je voor de saus hebt gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biestuk met rode wijnsaus en kruidenrijst te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingrediënten! Ga naar www.fairfood.org.
Kook de rijst in een pan met ruim water gaar. Giet de rijst af en laat het even doorstomen met het deksel op de pan. Doe een scheutje olie door de rijst en laat de rijst iets afkoelen. Snijdt de groene kruiden en de bosui en schep dit samen met de cashewnoten door de rijst.

Bereidwijze saus:
Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in een scheutje olie op hoog vuur. Giet de bouillon en de rode wijn bij de ui en de knoflook en laat deze inkoken totdat de helft overblijft. Meng de maïzena met wat koud water totdat er een gladde massa ontstaat, giet dit beetje bij beetje door de warme saus heen totdat er een mooie dikte ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Neem 4 biefstukken van de haas van en bak de biefstukken in de pan op hoog vuur (olie moet goed heet zijn) totdat deze zijn dichtgeschroeid (20 seconden per kant), laat de biefstukken op laag vuur in de pan totdat deze de gewenste gaarheid heeft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst