Recept
« Terug naar recepten
Bieten-pastinakensoep
PT50M
Bieten-pastinakensoep
Een heerlijk bieten-pastinakensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bieten-pastinakensoep te bereiden
Giet de bouillon samen met 3/4 liter water in een grote pan en breng het vocht aan de kook.
Voeg de biet, pastinaken en suiker toe en laat alles met het deksel schuin op de pan 20 minuten sudderen.
Pureer de tomaat en de appel in een keukenmachine of blender en voeg de puree aan de soep toe.
Voeg ook het citroensap, de ui en azijn toe, leg het deksel weer op de pan en laat de soep nog 20 minuten sudderen. Roer er dan de dille, het zout en wat peper door.
Garneer de soep met de zure room.
Voeg de biet, pastinaken en suiker toe en laat alles met het deksel schuin op de pan 20 minuten sudderen.
Pureer de tomaat en de appel in een keukenmachine of blender en voeg de puree aan de soep toe.
Voeg ook het citroensap, de ui en azijn toe, leg het deksel weer op de pan en laat de soep nog 20 minuten sudderen. Roer er dan de dille, het zout en wat peper door.
Garneer de soep met de zure room.