Recept
« Terug naar recepten
Bigos (Pools koolgerecht)
PT120M
Bigos (Pools koolgerecht)
Een heerlijk bigos (pools koolgerecht) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bigos (Pools koolgerecht) te bereiden
Laat de zuurkool uitlekken. Zet de zuurkool met een beetje water op matig vuur. Snijd de wittekool in reepjes. Hak de winterpeen in kleine blokjes. Voeg de kool, winterpeen en tomatenpuree toe aan de zuurkool. Roer de laurierbladeren en de karwijzaadjes door het gerecht. Flink wat gemalen peper, een snufje zout en wat paprikapoeder toevoegen. 30 minuten laten koken. (regelmatig water bij het gerecht) Snijd het varkensvlees en de zuurkoolspek in kleine blokjes. Braad dit samen aan in boter of olie. Voeg het vlees en het spek toe aan het gerecht. Laat het geheel nog 90 minuten sudderen (Langer is beter) . Laat de kool uitlekken in een vergiet. Serveer met aardappelen, puree of maak er een stamppot van. (Er worden ook vaak paddestoelen, allerlei vleessoorten en worsten in het recept verwerkt)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Citroenpeper het algemeen commercieel verkrijgbaar in potjes, maar het kan ook worden zelfgemaakte. In de handel verkrijgbare citroen peper kan ook kleinere hoeveelheden van andere ingrediënten zoals zout , suiker , ui , knoflook , citroenzuur , extra citroensmaak, cayennepeper en andere kruiden . Hopelijk ben je een beetje verder geholpen. Groetjes van ons 3tjes
:);):p
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rineke zegt:
liske zegt:
Rita zegt:
Hetty zegt:
christien zegt:
Ik heb het recept uit allerhande n.l met rundvlees en rookworst
rode wijn champignonspruimen uien tomatenpuree witte kool en zuurkool laurierblad peper en zout .
renio zegt:
Hans zegt: