KookJij

Bisque van langoustines en wortel

Een heerlijk bisque van langoustines en wortel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bisque van langoustines en wortel te bereiden

Pel de langoustines. Bewaar de staartjes tot gebruik in de koelkast. Hak de koppen en de schalen grof.


Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.


Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.

Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.


Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst