Recept
« Terug naar recepten
Bisque van langoustines en wortel
PT40M
Bisque van langoustines en wortel
Een heerlijk bisque van langoustines en wortel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bisque van langoustines en wortel te bereiden
Pel de langoustines. Bewaar de staartjes tot gebruik in de koelkast. Hak de koppen en de schalen grof.
Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.
Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.
Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.
Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.
Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.
Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.
Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.
Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.