KookJij

Bitterballetjes van gerookte zalmforel

Een heerlijk bitterballetjes van gerookte zalmforel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterballetjes van gerookte zalmforel te bereiden

Snijd de gerookte Fjord forel en de kaas in kleine blokjes.Meng de boter, peterselie, de forel en kaas voorzichtig door de gekookte rijst. • Breng op smaak met wat zout en peper.

Bereiding
Verdeel het mengsel in 12 porties. Vorm er balletjes van. Rol de balletjes door de bloem, het ei en de paneermeel. Verhit de olie en frituur de balletjes bij 180°C tot ze mooi bruin zijn.

Serveren
Lekker met een tartaarsaus, sla en kleine tomaatjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ineke

Ineke zegt:
Lieve Marijke, ik heb natuurlijk wel toegegeven, dat het niet mijn recept was. Dank je, Ineke
ineke

ineke zegt:
Vanmiddag kreeg ik een warmgerookte forel. Morgen krijg ik gasten voor de lunch. En die balletjes zijn me een partij lekker! heel apart door de rijst en kaas. Dat verwacht je niet bij een bitterbal! Of, in mijn variatie, een kroketje. mijn zus en zwager proberen me het recept te ontfutselen. Dat geef ik natuurlijk alleen onder oppperste geheimhouding! Zo blijf ik, met gejatte recepten, de superkok in de familie. Dank je wel!!!!