Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeg taartje met blauwe kaas
PT40M
Bladerdeeg taartje met blauwe kaas
Een heerlijk bladerdeeg taartje met blauwe kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeg taartje met blauwe kaas te bereiden
Maak een mengsel van crème fraiche, ei, 75 gr geraspte en blauwe kaas en roer het roommengsel mooi glad. Breng mengsel op smaak met de kruiden. Bekleed 4 ingevette kleine bakjes met de bladerdeeg. Schil de asperges en kook ze beetgaar. Vul de bakje met een laagje roommengsel, en verdeel de asperges gelijkmatig over de bakjes. Leg het plakje spek tegen de binnenkant van het bakje, vul de bakjes veder met het roommengsel tot 1 cm onder de rand en strooi bovenop het roommengsel de resterende geraspte kaas. Bak de potjes af in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 10 min en 15 min bij 175 graden. Laat de taartjes enkele min afkoelen en haal ze uit de bakjes. Frambozenvinaigrette: Maak van de ingrediënten een mengsel en breng op smaak met zout en peper.