Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta
PT25M
Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta
Een heerlijk bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 stuks personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta te bereiden
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.
Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.
Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.
Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, prei, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.
Bereiden:
Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.
Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.
Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.
Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.
Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.
Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.
Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.
Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.
Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, prei, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.
Bereiden:
Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.
Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.
Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.
Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.
Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.
Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marianne zegt:
Leny zegt: