Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas
PT60M
Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas
Een heerlijk bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas te bereiden
De spinazie goed wassen en in een pan met water in 5-10 min.gaar koken.De spinazie zo nu en dan omscheppen.De plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 min.laten ontdooien.De spinazie goed laten uitlekken,fijnhakken en voorzichtig het overtollige vocht eruit drukken en in een kom doen.De kaas in kleine stukjes snijden.In een kommetje het ei loskloppen.De helft van het ei met de bloem,geitekaas,wat peper en zout en nootmuskaat door de spinazie roeren.De oven voorverwarmen op 200C.Een bakplaat invetten.De randen van elk plakje deeg met wat water bestrijken.Van de deeglapjes driehoekige flapjes maken op de volgende manier: op een helft (diagonaalsgewijs) van elk plakje wat spinaziemengsel scheppen en de andere helft eroverheen klappen.De randen van het deeg goed aandrukken (evt.met een vork).De flappen op de ingevette bakplaat leggen,met de rest van het ei bestrijken en met paneermeel bestrooien.De flapjes in het midden van de oven in 20-25 min.goudbruin bakken.
hanneke700 zegt: