KookJij

Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas

Een heerlijk bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas te bereiden

De spinazie goed wassen en in een pan met water in 5-10 min.gaar koken.De spinazie zo nu en dan omscheppen.De plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 min.laten ontdooien.De spinazie goed laten uitlekken,fijnhakken en voorzichtig het overtollige vocht eruit drukken en in een kom doen.De kaas in kleine stukjes snijden.In een kommetje het ei loskloppen.De helft van het ei met de bloem,geitekaas,wat peper en zout en nootmuskaat door de spinazie roeren.De oven voorverwarmen op 200C.Een bakplaat invetten.De randen van elk plakje deeg met wat water bestrijken.Van de deeglapjes driehoekige flapjes maken op de volgende manier: op een helft (diagonaalsgewijs) van elk plakje wat spinaziemengsel scheppen en de andere helft eroverheen klappen.De randen van het deeg goed aandrukken (evt.met een vork).De flappen op de ingevette bakplaat leggen,met de rest van het ei bestrijken en met paneermeel bestrooien.De flapjes in het midden van de oven in 20-25 min.goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hanneke700

hanneke700 zegt:
Ziet er lekker uit... maar: vlgs mij (niet om te zeuren) is het geteNkaas en SchapeNkaas...:?
kees geerts

kees geerts zegt:
Dit soort spinazie gebakjes lagen in frankrijk bij de bakker, zeer lekker en smaakvol.
kok

kok zegt:
Het lijkt me lekker, ik ga het vast proberen:):p:D;);):):p
Umm_

Umm_ zegt:
Lekker, hier was ik naar opzoek.
korrie

korrie zegt:
dank je wel ik heb dit pas gegeten en vroeg mij al af hoe het klaargemaakt moest worden behalve de feta en spinazie natuurlijk ik ga dit proberen
cynthia

cynthia zegt:
hey,
super lekker recept;)