Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's
PT30M
Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's
Een heerlijk bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's te bereiden
Zalm in fijne reepjes snijden.
4 scampi's in stukjes snijden.
Kruid de vis goed af.
Porei en witloof zeer fijn snijden en evenzeer kruiden.
Eike loskloppen met de room.
Neem het bladerdeeg en besmeer met het losgeklopt eike.
Neem 2 vellen bladerdeeg en leg in het midden de groenten en vis, de andere twee vellen er voorzichtig bovenop leggen. Druk twee zijkanten dicht met een vork en besmeer weer rijkelijk met het losgeklopt eike.
Leg het bladerdeeggebak op bakplaat belegd met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 20 min.
De champignons en scampi's gekruid even gaar opbakken.
Serveer op bord de groenten verdeel de mosterdvinaigrette erover. Presenteer het bladerdeeggebak erop en werk af met de citroen, champignon en scampi op een stokje. Werk verder af met een mengeling van gedroogde pitten, peterselie en spaghettistengels opgebakken in olie.
4 scampi's in stukjes snijden.
Kruid de vis goed af.
Porei en witloof zeer fijn snijden en evenzeer kruiden.
Eike loskloppen met de room.
Neem het bladerdeeg en besmeer met het losgeklopt eike.
Neem 2 vellen bladerdeeg en leg in het midden de groenten en vis, de andere twee vellen er voorzichtig bovenop leggen. Druk twee zijkanten dicht met een vork en besmeer weer rijkelijk met het losgeklopt eike.
Leg het bladerdeeggebak op bakplaat belegd met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 20 min.
De champignons en scampi's gekruid even gaar opbakken.
Serveer op bord de groenten verdeel de mosterdvinaigrette erover. Presenteer het bladerdeeggebak erop en werk af met de citroen, champignon en scampi op een stokje. Werk verder af met een mengeling van gedroogde pitten, peterselie en spaghettistengels opgebakken in olie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: