Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegtaart met zalm en tuinerwten
PT45M
Bladerdeegtaart met zalm en tuinerwten
Een heerlijk bladerdeegtaart met zalm en tuinerwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegtaart met zalm en tuinerwten te bereiden
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien en uitrollen tot 1 plak. Zalm ontdoen van vel en graten en mengen met tuinerwten.
Bakpapier ter grootte van de bakvorm knippen en hierop de uitgerolde bladerdeeg in de vorm leggen. Het deeg bedekken met een dun laagje paneermeel en daarop de zalm met tuinerwten uitspreiden.
De boter smelten en goed mengen met de bloem. Al roerende de melk erbij voegen en dit aan de kook brengen. Vuur uitdoen en de kaas op een eetlepel na toevoegen. Kaas laten smelten. De witte saus voorzichtig uitlepelen op het zalm mengsel en de laatste kaas eroverheen strooien. In een voorverwarmde oven 225°C gedurende 25 minuten laten bakken. Indien de taartbodem nog niet in orde is dan de taart even terug in de oven plaatsen zonder bakvorm of blik. Nog vijf minuten op 175°C doorwarmen.
Bakpapier ter grootte van de bakvorm knippen en hierop de uitgerolde bladerdeeg in de vorm leggen. Het deeg bedekken met een dun laagje paneermeel en daarop de zalm met tuinerwten uitspreiden.
De boter smelten en goed mengen met de bloem. Al roerende de melk erbij voegen en dit aan de kook brengen. Vuur uitdoen en de kaas op een eetlepel na toevoegen. Kaas laten smelten. De witte saus voorzichtig uitlepelen op het zalm mengsel en de laatste kaas eroverheen strooien. In een voorverwarmde oven 225°C gedurende 25 minuten laten bakken. Indien de taartbodem nog niet in orde is dan de taart even terug in de oven plaatsen zonder bakvorm of blik. Nog vijf minuten op 175°C doorwarmen.