Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessen kaastaart
PT40M
Blauwe bessen kaastaart
Een heerlijk blauwe bessen kaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hayberries
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessen kaastaart te bereiden
Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en de nootmuskaat.
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan,
( in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend).
Klop de kaas, slagroom of melk, suiker vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem).
Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaaf over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.
TOPLAAG:
Breng de blauw bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is.
Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan,
( in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend).
Klop de kaas, slagroom of melk, suiker vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem).
Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaaf over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.
TOPLAAG:
Breng de blauw bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is.
Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.