KookJij

Blauwe bessen kaastaart

Een heerlijk blauwe bessen kaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hayberries
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blauwe bessen kaastaart te bereiden

Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en de nootmuskaat.
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan,
( in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend).
Klop de kaas, slagroom of melk, suiker vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem).
Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaaf over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.
TOPLAAG:
Breng de blauw bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is.
Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst