Recept
« Terug naar recepten
Blauwe-kaasterrine met rode ui
PT300M
Blauwe-kaasterrine met rode ui
Een heerlijk blauwe-kaasterrine met rode ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit : Koken, lekker natuurlijk !
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe-kaasterrine met rode ui te bereiden
Klop de room stijf. Vet een kleine cakevorm in. Snipper de ui en fruit in wat olie, voeg de helft van de porto toe, breng even aan de kook en neem van het vuur.
Was de komkommer en snij in plakjes. Breng de komkommerplakjes in een bodempje water met de helft van het citroensap aan de kook, giet af en laat uitlekken. Pureer de ui met vocht, komkommer en blauwe kaas. Breng de rest van het citroensap en porto met wat water en de agar-agar aan de kook.
Blijf even roeren tot de agar-agar is opgelost. Neem van het vuur en roer door het kaasmengsel samen met de stijfgeslagen slagroom, de kwark en het bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer met bieslook en serveer in plakken.
Was de komkommer en snij in plakjes. Breng de komkommerplakjes in een bodempje water met de helft van het citroensap aan de kook, giet af en laat uitlekken. Pureer de ui met vocht, komkommer en blauwe kaas. Breng de rest van het citroensap en porto met wat water en de agar-agar aan de kook.
Blijf even roeren tot de agar-agar is opgelost. Neem van het vuur en roer door het kaasmengsel samen met de stijfgeslagen slagroom, de kwark en het bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer met bieslook en serveer in plakken.