Recept
« Terug naar recepten
Blini’s met crème fraîche en gerookte zalm
PT50M
Blini’s met crème fraîche en gerookte zalm
Een heerlijk blini’s met crème fraîche en gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blini’s met crème fraîche en gerookte zalm te bereiden
Scheid de eierdooiers van het wit en zorg ervoor dat er niets van het eigeel bij het wit komt.
Klop de dooiers met de melk, het bakpoeder en een snuifje zout in een kom.
Klop er geleidelijk het meel en de citroenrasp door tot een mooi glad beslag.
Dek het beslag af met folie en zet 30 minuten in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf vlak voordat je de blini’s gaat maken en spatel ze door het beslag.
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat kleine klontjes boter in.
Lepel er een paar schepjes beslag in en bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn, keer om met een spatel en bak ze nog 2 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Lepel een beetje crème fraîche op elk pannenkoekje en leg er een plakje zalm op.
Garneer met uienringetjes, kappertjes en dille.
Klop de dooiers met de melk, het bakpoeder en een snuifje zout in een kom.
Klop er geleidelijk het meel en de citroenrasp door tot een mooi glad beslag.
Dek het beslag af met folie en zet 30 minuten in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf vlak voordat je de blini’s gaat maken en spatel ze door het beslag.
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat kleine klontjes boter in.
Lepel er een paar schepjes beslag in en bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn, keer om met een spatel en bak ze nog 2 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Lepel een beetje crème fraîche op elk pannenkoekje en leg er een plakje zalm op.
Garneer met uienringetjes, kappertjes en dille.