Recept
« Terug naar recepten
Blini’s met gerookte zalm
PT70M
Blini’s met gerookte zalm
Een heerlijk blini’s met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blini’s met gerookte zalm te bereiden
Zeef de beide bloemsoorten.
Verwarm de melk en de room handwarm.
Maak een kuiltje in de bloem,strooi er de gist door, doe er de eierdooiers in. Voeg er geleidelijk de lauwwarme melk en room bij en roer tot een glad beslag voeg een snuf zout toe.
Laat het een uur afgedekt rusten en bak er dan in een tefalpan kleine koekjes van, doorsnee 5 cm.
Bestrijk zalmplakken met zout peper en zure room en rol ze strak op en laat ze opstijven in de koeling.
Snijd de prei schuin in zeer dunne plakjes en bak deze kort in de olijfolie beetgaar.
Bestrooi de prei met een snufje suiker kruid met peper en zout en karameliseer de prei lichtjes. Blus af met een scheutje witte wijnazijn.
Presentatie:
Verwarm de blini’s licht in de oven.
Verdeel de zalmrolletjes en leg die op de blini’s.
Garneer de rolletjes met zalmeitjes en een takje dille.
Verwarm de melk en de room handwarm.
Maak een kuiltje in de bloem,strooi er de gist door, doe er de eierdooiers in. Voeg er geleidelijk de lauwwarme melk en room bij en roer tot een glad beslag voeg een snuf zout toe.
Laat het een uur afgedekt rusten en bak er dan in een tefalpan kleine koekjes van, doorsnee 5 cm.
Bestrijk zalmplakken met zout peper en zure room en rol ze strak op en laat ze opstijven in de koeling.
Snijd de prei schuin in zeer dunne plakjes en bak deze kort in de olijfolie beetgaar.
Bestrooi de prei met een snufje suiker kruid met peper en zout en karameliseer de prei lichtjes. Blus af met een scheutje witte wijnazijn.
Presentatie:
Verwarm de blini’s licht in de oven.
Verdeel de zalmrolletjes en leg die op de blini’s.
Garneer de rolletjes met zalmeitjes en een takje dille.