KookJij

Bloemkool aardappelcurry met zelfgemaakt Naanbrood en Raita

Een heerlijk bloemkool aardappelcurry met zelfgemaakt naanbrood en raita recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool aardappelcurry met zelfgemaakt Naanbrood en Raita te bereiden

Voorbereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukje van ca. 3 centimeter.
Snijd de bloemkool in roosjes, gooi de dikke stelen weg.

Bereidingswijze
Kook aardappels en bloemkool apart in gezouten water beetgaar.
Bewaar wat kookwater van de bloemkool.
Verhit intussen de ghee (of de olie) in een grote pan en bak ui, knoflook en gember op een laag vuur in 5 minuten zacht.
Voeg koriander en uienzaad toe en bak nog een halve minuut.
Voeg dan kurkuma, chilipoeder, zwarte peper en wat zout toe en bak nog eens 2 minuten.
Roer er de tomatenpuree door.
Voeg de uitgelekte bloemkool en aardappel aan de pan toe en schud zachtjes om, zodat de specerijen zich verdelen.
Voeg wat bloemkoolwater toe als de curry te droog is en laat alles 5 a 6 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
Bestrooi met garam masala en kook nog 1 minuut. Serveertips Variatie:
Bak voor een natte curry de aardappels 1 minuut in ghee en zet het even apart.
Bak de specerijen en doe de aardappels terug met 6 dl water.
Stoof 10 minuten en voeg dan de bloemkool toe.
Stoof verder tot de groenten gaar zijn en de saus lobbig is.
Roer er dan de garam masala door en serveer de curry warm.
Lekker met Naan-brood en raitna (kant en klaar bij supermarkt of zelf gemaakt (zie recepten hierna).
Bereidingstijd 30-60 minuten

Naan-brood en raita (uit de winkel of zelfgemaakt).
Voor zelfmaken:
NAAN-brood
INGREDIENTEN VOOR 6 STUKS:
1 el basterdsuiker
1 el gedroogde gist
ca. 60 gr boter of margarine, gesmolten
1 el zout
225 gr bloem
2 el fijngesneden koriander

Voorbereiding
Suiker, gist en 1 1/2 dl lauwwarm water mengen en 10 min. laten staan. Bloem in kom doen, gistmengsel, 1 el boter en zout toevoegen en met de hand tot een soepel deeg kneden(eventueel extra water toevoegen). Deeg op warme plaats afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Bereidingswijze
Deeg nogmaals doorkneden en in 6 stukken verdelen. Elk stuk uitrollen tot een ovale lap van 1 cm. dik en met boter bestrijken. Naan op bakplaat dicht onder grill 7-10 min. bakken. Regelmatig keren en met boter bestrijken. Laatste keer beide kanten met koriander bestrooien. Warm serveren
Bereidingstijd: 20-30 minuten
___________________________________
Raita
Ingredienten
1 rode ui
1/8 liter Bulgaarse of Griekse yoghurt
2 eetl gesnipperde munt
1-2 eetl citroensap.
1 eetl gesnipperde verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de gepelde ui in smalle, halve ringen en roer die door de yoghurt. Meng de munt erdoor en voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en roer de koriander erdoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

amanda

amanda zegt:
Vandaag gemaakt... lekker.
Weer eens wat anders.
De kids waren er minder blij mee.
De raita erbij is wel een aanrader. Goeie combinatie.
Wij gaan hett zeker nog eens maken.
els

els zegt:
lekker