Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool Koeken
PT30M
Bloemkool Koeken
Een originele manier om bloemkool te verwerken. Of zoals mijn kleinzoon van 7 jaar zegt: pannenkoeken van bloemkool. Hij kan ze waarderen, dus dan is het de moeite waard om er een recept aan te wagen.
Bereiding
Hoe Bloemkool Koeken te bereiden
- Gebruik van de bloemkool alleen de roosjes. Kook die gaar en giet ze af.
- Doe ze in de blender met de rest van de ingredienten en draai hiervan een dik beslag. Voeg zo nodig wat lepeltjes slagroom toe als het deeg te dik en te droog dreigt te worden.
- Vorm hiervan 8 à 10 platte, niet al te dikke, koeken.
- Bak die in een koekenpan met wat olie en boter gaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij alles drinken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Het recept bevat meel als ongekookt element, net zoals in pannenkoeken. Hoe lang doe je over de gewone pannenkoeken? Welnu, deze groente koeken duren net zo lang als je ze even dik maakt als je pannenkoeken. Anders ietsje langer. Je hoeft alleen de bloem te garen, de groente was al gaar. Een pannenkoek keer je ook om, dus deze apparaten ook.
Je kunt ze ook in de oven bakken, duurt dan ietsje langer.
Jan A.