Het recept gaf naar mijn smaak teveel water en yoghurt op,
o.a. 200 ml yoghurt en 500 a 750 ml water. Ik heb zelf minder gebruikt, maar je kunt alles makkelijk zelf aanpassen.
Ik heb de bloemkool en de wortels eventjes in de magnetron kort voorgegaard daar ik niet veel tijd had.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool - linzen curry
PT30M
Bloemkool - linzen curry
Een heerlijk bloemkool - linzen curry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
380 kCal energie
19 Gram eiwit
11 Gram vet
48 Gram koolhydraten
19 Gram eiwit
11 Gram vet
48 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken en Genieten juli 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool - linzen curry te bereiden
Als je linzen uit een potje gebruikt, deze goed uit laten lekken.
De bloemkool in kleine roosjes verdelen. De wortels schrappen en in stukken snijden. De dadels in plakjes snijden.
De olie in de hoge pan verhitten en hierin de bloemkool en de wortels 3 a 4 minuten roerend bakken. (zie kookverhaal) Op smaak brengen met zout en peper.
Gebruik je "droge" linzen, deze bij de bloemkool doen en ook de dadels. Bak alles kort even mee.
Kerrie erover en weer kort meebakken. Voeg water toe (zie kookverhaal) en breng het geheel aan de kook.
Deksel op de pan en op laag vuur gaar laten worden (gaarheid naar eigen smaak) Wel regelmatig even doorroeren.
In het schaaltje de maïzena glad roeren door de yoghurt.
Gebruik je linzen uit een potje dan kun je die nu aan de bloemkool toevoegen als die bijna gaar is.
Roer de yoghurt door de bloemkool en breng het geheel KORT aan de kook. Breng indien nodig het geheel op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie.
Roer ook enkele korianderblaadjes erdoor en serveer het gerecht, bestrooid met de rest van de korianderblaadjes.
Als je wilt kun je extra yoghurt erbij serveren.
De bloemkool in kleine roosjes verdelen. De wortels schrappen en in stukken snijden. De dadels in plakjes snijden.
De olie in de hoge pan verhitten en hierin de bloemkool en de wortels 3 a 4 minuten roerend bakken. (zie kookverhaal) Op smaak brengen met zout en peper.
Gebruik je "droge" linzen, deze bij de bloemkool doen en ook de dadels. Bak alles kort even mee.
Kerrie erover en weer kort meebakken. Voeg water toe (zie kookverhaal) en breng het geheel aan de kook.
Deksel op de pan en op laag vuur gaar laten worden (gaarheid naar eigen smaak) Wel regelmatig even doorroeren.
In het schaaltje de maïzena glad roeren door de yoghurt.
Gebruik je linzen uit een potje dan kun je die nu aan de bloemkool toevoegen als die bijna gaar is.
Roer de yoghurt door de bloemkool en breng het geheel KORT aan de kook. Breng indien nodig het geheel op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie.
Roer ook enkele korianderblaadjes erdoor en serveer het gerecht, bestrooid met de rest van de korianderblaadjes.
Als je wilt kun je extra yoghurt erbij serveren.