KookJij

Bloemkool met een gehakthoedje

Ik heb de bloemkool 5 minuten vóórgekookt, de bloemkool was stevig en niet te zacht. Wil je die zachter, dan de bloemkool iets langer koken. De bloemkool met de laag gehakt moet bijna precies passen in de schaal, er moet niet al teveel ruimte overblijven.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oude kookmap
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met een gehakthoedje te bereiden

Oven op 200°C
De blaadjes van de bloemkool verwijderen en de stronk zo veel mogelijk wegsnijden. De bloemkool heel laten. De bloemkool ± 5 minuten koken in water met zout (zie kookverhaal).
Laat de bloemkool heel goed uitlekken.
Intussen het gehakt aanmaken met ei + zout + peper + 50 gram geraspte kaas + wat komijnzaadjes. (eventueel wat Indische kruiden toevoegen).
Leg de bloermkool in de ovenschaal (waar hij bijna precies in past) en breng een dikke laag gehakt op de bloemkool. Zorg dat het gehakt geen scheuren vertoont.
Bestrooi het gehakt met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Schuif de ovenschaal in de oven (niet te hoog) voor ± 30 minuten.
Bestrooi dan het gehakt met de resterende geraspte kaas en laat deze nog even smelten. Houd het gerecht wel in de gaten zodat het niet te hard gaat.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb de bloemkool 5 minuten vóórgekookt, de bloemkool was stevig en niet te zacht. Wil je die zachter, dan de bloemkool iets langer koken.
De bloemkool met de laag gehakt moet bijna precies passen in de schaal, er moet niet al teveel ruimte overblijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Bijzonder! Maar lijkt me erg lekker!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Flavia, mooi gerechtje ga ik zeker klaar maken een van deze dagen. Groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
fabita

fabita zegt:
Ja Mia, je moet er wel wat voor doen hoor, haha. Maar wel leuk om te zien, he? Ik vind het gehakt erom heen doen niet het moeilijkst, maar wel de bloemkool met gehakt er heel uithalen. Want soms vergeet ik het en dan gebruik ik een te smalle schaal.Gr:p:D
mia7

mia7 zegt:
Fabita, het was geen makkie met het gehakt er om heen, this gelukt !!:D En wat hebben ze genoten ! Geweldig! Bedankt Fabita :):p
mia7

mia7 zegt:
Thanks Fabita, ik heb ze allemaal
!!
Dan weet ik het, ik ga het gezin verrassen. En dit doe ik volgende week ! Je hoort van mij hoe het is gegaan. Vindt het zo een leuk idee :)En het lijkt mij heerlijk :p

Lieve grt Mia:)
fabita

fabita zegt:
Bijv laos/kurkuma/koenjit/ketoembar/djinten. Kijk maar wat je misschien in huis hebt en lekker vindt.
mia7

mia7 zegt:
Ik ben even aan het wandelen in jou hoekje Fabita. En kom dit recept tegen. Dit wordt woensdag, gehaktdag:)
Bij mij vinden ze bloemkool niet zo lekker. Ga het zo eens proberen, vind het er leuk uit zien. Aan welke Indische kruiden moet ik denken Fabita .

Grt Mia
Wil

Wil zegt:
Dank je wel Fatiba, voor de extra tip
Gr. Wil:)
fabita

fabita zegt:
Bedankt voor de reacties, Wilma en Wil. Gisteren heb ik dit gerecht, sinds lange tijd, weer bereid. Erg grappig om te zien als je het doorsnijdt. Het gehakt wel goed aandrukken anders krijg je gegarandeerd scheuren. Gr.Flavia:p
Wil

Wil zegt:
Lijk me héérlijk, dank je wel. Ga het zeker proberen.;)
wilma

wilma zegt:
Lijkt me erg lekker, vind de combi bloemkool-gehakt altijd erg lekker!