Ik heb de bloemkool 5 minuten vóórgekookt, de bloemkool was stevig en niet te zacht. Wil je die zachter, dan de bloemkool iets langer koken.
De bloemkool met de laag gehakt moet bijna precies passen in de schaal, er moet niet al teveel ruimte overblijven.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met een gehakthoedje
PT40M
Bloemkool met een gehakthoedje
Ik heb de bloemkool 5 minuten vóórgekookt, de bloemkool was stevig en niet te zacht. Wil je die zachter, dan de bloemkool iets langer koken.
De bloemkool met de laag gehakt moet bijna precies passen in de schaal, er moet niet al teveel ruimte overblijven.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oude kookmap
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met een gehakthoedje te bereiden
Oven op 200°C
De blaadjes van de bloemkool verwijderen en de stronk zo veel mogelijk wegsnijden. De bloemkool heel laten. De bloemkool ± 5 minuten koken in water met zout (zie kookverhaal).
Laat de bloemkool heel goed uitlekken.
Intussen het gehakt aanmaken met ei + zout + peper + 50 gram geraspte kaas + wat komijnzaadjes. (eventueel wat Indische kruiden toevoegen).
Leg de bloermkool in de ovenschaal (waar hij bijna precies in past) en breng een dikke laag gehakt op de bloemkool. Zorg dat het gehakt geen scheuren vertoont.
Bestrooi het gehakt met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Schuif de ovenschaal in de oven (niet te hoog) voor ± 30 minuten.
Bestrooi dan het gehakt met de resterende geraspte kaas en laat deze nog even smelten. Houd het gerecht wel in de gaten zodat het niet te hard gaat.
De blaadjes van de bloemkool verwijderen en de stronk zo veel mogelijk wegsnijden. De bloemkool heel laten. De bloemkool ± 5 minuten koken in water met zout (zie kookverhaal).
Laat de bloemkool heel goed uitlekken.
Intussen het gehakt aanmaken met ei + zout + peper + 50 gram geraspte kaas + wat komijnzaadjes. (eventueel wat Indische kruiden toevoegen).
Leg de bloermkool in de ovenschaal (waar hij bijna precies in past) en breng een dikke laag gehakt op de bloemkool. Zorg dat het gehakt geen scheuren vertoont.
Bestrooi het gehakt met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Schuif de ovenschaal in de oven (niet te hoog) voor ± 30 minuten.
Bestrooi dan het gehakt met de resterende geraspte kaas en laat deze nog even smelten. Houd het gerecht wel in de gaten zodat het niet te hard gaat.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
fabita zegt:
mia7 zegt:
mia7 zegt:
!!
Dan weet ik het, ik ga het gezin verrassen. En dit doe ik volgende week ! Je hoort van mij hoe het is gegaan. Vindt het zo een leuk idee :)En het lijkt mij heerlijk :p
Lieve grt Mia:)
fabita zegt:
mia7 zegt:
Bij mij vinden ze bloemkool niet zo lekker. Ga het zo eens proberen, vind het er leuk uit zien. Aan welke Indische kruiden moet ik denken Fabita .
Grt Mia
fabita zegt:
Harry Löhr zegt: