KookJij

Bloemkool met een paars tintje

Een heerlijk bloemkool met een paars tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met een paars tintje te bereiden

Om de kleur te behouden van de paarse bloemkool: leg de bloemkool enkele min. in een badje met water zeer goed besprenkeld met azijn.
Vul de steamer met half water en half azijn, kruid de paarse bloemkool en laat deze ± 15 tot 20 min. steamen.
Dien op met een sausje naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze paarse bloemkool werd geserveerd met een kaassausje met grof gesneden lenteuitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

NATASHA

NATASHA zegt:
Paarse b. bij de Makro gekocht...:)
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
Bij ons is de paarse versie te koop bij een boerderijwinkel in De Heurne
derbyke

derbyke zegt:
bengel6300 , hier zijn ze te krijgen het hele jaar door in delicatessen of beter groenten zaken .Groetjes van ons 3 :);):p
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo Hilde.
een simpel gerechtje maar een paarse bloemkool heb ik nog niet veel gezien hoor in de winkels???? Met de feestdagen misschien?:(