Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met tomaten en ham
PT60M
Bloemkool met tomaten en ham
Een heerlijk bloemkool met tomaten en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met tomaten en ham te bereiden
Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 15 minuten.
Bestrijk een ovenschotel met boter of olie, leg de bloemkoolroosjes en tomatenpartjes erin, bestrooi met zout en peper. Verdeel de hamreepjes tussen de groenten. Roer het ei, gemalen kaas en room door elkaar, breng op smaak met zout, peper en een mespunt nootmuskaat. Verdeel de room over de groenten. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 20 minuten. Dien op met gestoomde aardappelen.
Bestrijk een ovenschotel met boter of olie, leg de bloemkoolroosjes en tomatenpartjes erin, bestrooi met zout en peper. Verdeel de hamreepjes tussen de groenten. Roer het ei, gemalen kaas en room door elkaar, breng op smaak met zout, peper en een mespunt nootmuskaat. Verdeel de room over de groenten. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 20 minuten. Dien op met gestoomde aardappelen.