KookJij

Bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel

Een heerlijk bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De Zilveren Lepel.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel te bereiden

De bloemkool in roosjes verdelen en koken in een pan of in de magnetron, naar je eigen smaak. Afgieten, in een schaal overdoen en goed warm houden.
In de grotere koekenpan 25 gram boter verhitten en de amandelen en de teentjes knoflook al roerend een paar minuten bakken.
Voeg dan de citroenschil en zout en peper toe, heel even roeren en de koekenpan van het vuur halen. De knoflookteentjes eruit halen en deze weggooien.
In de kleine koekenpan 25 gram boter verhitten en hierin snel het paneermeel goudbruin bakken.
Het amandelmengsel door het paneermeelmengsel roeren en het geheel over de bloemkool scheppen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Oorspronkelijk wordt dit recept met spruitjes bereid, maar daar het geen spruitenseizoen was, heb ik dit met bloemkool gemaakt. Ook erg lekker.
Wil je een éénpansgerecht, dan wat ham, worst/ restje gehakt enz. door de amandelen roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst