Klik op de foto om te vergroten.
Oorspronkelijk wordt dit recept met spruitjes bereid, maar daar het geen spruitenseizoen was, heb ik dit met bloemkool gemaakt. Ook erg lekker.
Wil je een éénpansgerecht, dan wat ham, worst/ restje gehakt enz. door de amandelen roeren.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel
PT25M
Bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel
Een heerlijk bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
De Zilveren Lepel.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool of spruitjes- amandelen- gebakken paneermeel te bereiden
De bloemkool in roosjes verdelen en koken in een pan of in de magnetron, naar je eigen smaak. Afgieten, in een schaal overdoen en goed warm houden.
In de grotere koekenpan 25 gram boter verhitten en de amandelen en de teentjes knoflook al roerend een paar minuten bakken.
Voeg dan de citroenschil en zout en peper toe, heel even roeren en de koekenpan van het vuur halen. De knoflookteentjes eruit halen en deze weggooien.
In de kleine koekenpan 25 gram boter verhitten en hierin snel het paneermeel goudbruin bakken.
Het amandelmengsel door het paneermeelmengsel roeren en het geheel over de bloemkool scheppen.
In de grotere koekenpan 25 gram boter verhitten en de amandelen en de teentjes knoflook al roerend een paar minuten bakken.
Voeg dan de citroenschil en zout en peper toe, heel even roeren en de koekenpan van het vuur halen. De knoflookteentjes eruit halen en deze weggooien.
In de kleine koekenpan 25 gram boter verhitten en hierin snel het paneermeel goudbruin bakken.
Het amandelmengsel door het paneermeelmengsel roeren en het geheel over de bloemkool scheppen.