Hoeveelheden kloppen aardig.
Ik hou niet zo van bloemkool, maar dit is erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch)
PT40M
Bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch)
Een heerlijk bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wilson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch) te bereiden
Breng de tomaten in sausapan aan de kook.
Voeg suiker, laurierblad, paprika, boter en basilicum toe.
Laat mengsel onafgedekt inkoken tot de helft.
Op smaak brengen met z/p en warm houden.
Voor de balletjes:
rasp de bloemkool fijn (vlak voor het bereiden), voeg meel, kruiden en ei toe.
Naar smaak kruiden.
Goed roeren.
Verwarm de geklaarde boter in een diepe rechte pan.
Kneed het bloemkoolmengsel tot balletjes.
Bak ze in kleine hoeveelheden stevig en bruin.
Giet de hete tomatensaus over de balletjes en laat intrekken.
Serveren.
Voeg suiker, laurierblad, paprika, boter en basilicum toe.
Laat mengsel onafgedekt inkoken tot de helft.
Op smaak brengen met z/p en warm houden.
Voor de balletjes:
rasp de bloemkool fijn (vlak voor het bereiden), voeg meel, kruiden en ei toe.
Naar smaak kruiden.
Goed roeren.
Verwarm de geklaarde boter in een diepe rechte pan.
Kneed het bloemkoolmengsel tot balletjes.
Bak ze in kleine hoeveelheden stevig en bruin.
Giet de hete tomatensaus over de balletjes en laat intrekken.
Serveren.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
n.koenders zegt:
hns zegt: