Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolbeignetjes
PT60M
Bloemkoolbeignetjes
Een heerlijk bloemkoolbeignetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolbeignetjes te bereiden
Was de bloemkool en maak hem schoon door de buitenste bladeren te verwijderen,snijd de bloemkool niet doormidden.Kook de bloemkool gaar in een ruime hoeveelheid kokend water met zout.Giet de bloemkool af en pureer 150 gram bloemkool met de eieren,een snufje zout en 1 eetlepel bloem.Snijd de rest van de bloemkool in plakjes en meng deze plakjes door het bloemkoolbeslag.Neem met een lepel een plakje bloemkool en bak dit in voldoende hete olie in de frituurpan op 150 graden.Haal de beignetjes uit de pan als ze goudkleurig zijn en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.Roerbak de spinazie even in een koekenpan met olie,zout en wat druppels aceto balsamico en serveer de beignetjes op een bedje van spinazie.
saskia de troyer zegt: