KookJij

Bloemkoolsalade

Een heerlijk bloemkoolsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsalade te bereiden

Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes snijden. Bloemkoolroosjes een paar minuten in de magnetron met een paar lepels water verhitten. Af laten koelen. Appel, kip, kaas in kleine stukjes snijden. Rozijnen + aardappel eventueel in stukjes gesneden) erbij.
Saus maken van fritessaus, yoghurt, kerrie, ketjap zout en peper. Door de salade mengen. De salade kan goed van te voren gemaakt worden en bewaard in de koelkast. Zo trekken de smaken ook nog eens lekker door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

irma v hetten

irma v hetten zegt:
heb et nu helemaal begrepen,maar krieltjes hebben wij niet in suriname, maar ik probeer de kleinste te vinden.
Tania

Tania zegt:
Krieltjes zijn kleine aardappeltjes van het begin van de aardappeloogst ter grootte van een walnoot.
De voorverpakte aardappeltjes worden ook 'krielaardappeltjes' genoemd. :D En inderdaad Irma het is een verrassend lekkere maaltijdsalade. :)
irma v.hetten

irma v.hetten zegt:
ziet er smakelijk uit, wil ik graag uitproberen, maar wat zijn krieltjes