Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsalade
PT30M
Bloemkoolsalade
Een heerlijk bloemkoolsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsalade te bereiden
Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes snijden. Bloemkoolroosjes een paar minuten in de magnetron met een paar lepels water verhitten. Af laten koelen. Appel, kip, kaas in kleine stukjes snijden. Rozijnen + aardappel eventueel in stukjes gesneden) erbij.
Saus maken van fritessaus, yoghurt, kerrie, ketjap zout en peper. Door de salade mengen. De salade kan goed van te voren gemaakt worden en bewaard in de koelkast. Zo trekken de smaken ook nog eens lekker door elkaar.
Saus maken van fritessaus, yoghurt, kerrie, ketjap zout en peper. Door de salade mengen. De salade kan goed van te voren gemaakt worden en bewaard in de koelkast. Zo trekken de smaken ook nog eens lekker door elkaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
De voorverpakte aardappeltjes worden ook 'krielaardappeltjes' genoemd. :D En inderdaad Irma het is een verrassend lekkere maaltijdsalade. :)
irma v hetten zegt: