Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep met Meesterlyck-hamblokjes
PT35M
Bloemkoolsoep met Meesterlyck-hamblokjes
Een heerlijk bloemkoolsoep met meesterlyck-hamblokjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep met Meesterlyck-hamblokjes te bereiden
Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Was de prei en snijd die in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de Meesterlyck-ham in snippers. Verhit wat olie in een grote kookpot en fruit hierin de ui en de prei. Voeg de bloemkoolroosjes toe om even mee te bakken. Breng alles aan de kook met de bouillon erbij. Deksel erop en 15 tot 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
Mix de soep fijn en roer er de room, dragon, peterselie, mosterd en hamsnippers door. Laat de soep om te serveren weer warm worden maar niet meer koken.
Mix de soep fijn en roer er de room, dragon, peterselie, mosterd en hamsnippers door. Laat de soep om te serveren weer warm worden maar niet meer koken.