Vrij machtige soep, maar erg lekker.
Ik heb hierbij bruin stokbrood geserveerd met eigengemaakte knoflookboter.
Ook lekker met stukjes zalm erin. Deze kun je op het laatst even mee laten koken.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep met prei en garnalen
PT35M
Bloemkoolsoep met prei en garnalen
Een heerlijk bloemkoolsoep met prei en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verschillende bijv. Smulweb, Mannen van de zee e.a.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep met prei en garnalen te bereiden
De bloemkool in roosjes of stukjes verdelen.
De prei in ringen snijden.
De aardappels schillen en elk in 4 à 6 stukken verdelen.
Visfond aanvullen met water tot 1 liter of bouillon maken van de 2 tabletten.
Bouillon in de soeppan doen samen met de bloemkool èn prei èn aardappelstukken.
Bouillon weer aan de kook brengen en het geheel in ong. 10 à 15 minuten gaar laten worden.
De bouillon met de groenten en aardappels met de staafmixer pureren en weer in de pan aan de kook brengen.
Tot hier kun je de soep van tevoren bereiden.
Vóór het serveren:
De soep opwarmen, de room erdoor roeren en zout en peper naar smaak.
De garnalen over 4 borden verdelen en de hete soep in de borden schenken.
Bestrooi de soep met bieslook.
De prei in ringen snijden.
De aardappels schillen en elk in 4 à 6 stukken verdelen.
Visfond aanvullen met water tot 1 liter of bouillon maken van de 2 tabletten.
Bouillon in de soeppan doen samen met de bloemkool èn prei èn aardappelstukken.
Bouillon weer aan de kook brengen en het geheel in ong. 10 à 15 minuten gaar laten worden.
De bouillon met de groenten en aardappels met de staafmixer pureren en weer in de pan aan de kook brengen.
Tot hier kun je de soep van tevoren bereiden.
Vóór het serveren:
De soep opwarmen, de room erdoor roeren en zout en peper naar smaak.
De garnalen over 4 borden verdelen en de hete soep in de borden schenken.
Bestrooi de soep met bieslook.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Is die room een essentieel ingrediënt, of kan die vervangen worden en indien mogelijk, door wat, want mijn vrouw mag tijdelijk geen room of andere producten met een hoog vetgehalte eten.
flavia zegt: