Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolstrudel
PT45M
Bloemkoolstrudel
Een heerlijk bloemkoolstrudel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolstrudel te bereiden
Kook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Dan doe je er de beetgare bloemkoolroosjes bij en bak je het even kort mee. Doe hierbij 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn (naar smaak), zout en peper, en breng het even aan de kook. Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Leg ondertussen 6 bladerdeegblaadjes aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt, druk het goed aan. Leg op het bladerdeeg 100 gram plakjes ontbijtspek en schep hierop het bloemkoolmengsel. Vouw het deeg er goed omheen, en snijd er nog wel een paar kleine openingen in zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk