Recept
« Terug naar recepten
Bloemkooltaart met peer
PT60M
Bloemkooltaart met peer
Een heerlijk bloemkooltaart met peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkooltaart met peer te bereiden
Kook de bloemkool 3 -4 minuten in kokend water met zout. Laat de bloemkool uitlekken en iets afkoelen.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ca. 28 cm doorsnede. Leg de deegcirkel in een lage ingevette taartvorm van ca. 24 cm doorsnede en bestrooi de bodem met paneermeel.
Verdeel de plakjes peer en vervolgens de bloemkool en de kaas over de deegbodem.
Klop de eieren en de eidooier los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor en schenk het mengsel over de taart.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven op 200-220°C in 40-50 minuten lichtbruin en gaar.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ca. 28 cm doorsnede. Leg de deegcirkel in een lage ingevette taartvorm van ca. 24 cm doorsnede en bestrooi de bodem met paneermeel.
Verdeel de plakjes peer en vervolgens de bloemkool en de kaas over de deegbodem.
Klop de eieren en de eidooier los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor en schenk het mengsel over de taart.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven op 200-220°C in 40-50 minuten lichtbruin en gaar.
wim zegt: