Recept
« Terug naar recepten
Bloemkooltimbaaltjes met mosselen en kerriesaus
PT60M
Bloemkooltimbaaltjes met mosselen en kerriesaus
Een heerlijk bloemkooltimbaaltjes met mosselen en kerriesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkooltimbaaltjes met mosselen en kerriesaus te bereiden
Was de mosselen in ruim water en verwijder de exemplaren die zwaar aanvoelen en waarvan de schelp niet sluit als u erop tikt. Schraap de winterwortel schoon en snijd deze in kleine blokjes. Maak de ui schoon en hak die fijn. Snijd de bleek-selderij in dunne schijfjes. Verhit de olie in een flinke pan en roerbak de kleingesneden groenten samen met het geplette teentje knoflook en de laurierblaadjes ca 2 minuten. Voeg dan de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Doe er de gewassen mosselen bij, leg het deksel op de pan en kook de mosselen ca 3 minuten. Schud de mosselen af en toe flink om. De mosselen zijn gaar als ze open staan. Giet de inhoud van de pan dan in een vergiet en vang het kookvocht op. Meet hiervan 2 dl af en houd dit apart voor de timbaaltjes. Bewaar de rest voor de saus. Houd de mosselen warm, zonder dat ze uitdrogen.
Verwarm een oven voor tot 160º C. Snijd de prei in dunne ringen. Maak de Ramanesco bloemkool schoon en houd 12 kleine roosjes apart. Smelt de boter in een sauspan en laat de prei en de rest van de bloemkoolroosjes 2 minuten ”zweten”.Giet er dan het mossel-kookvocht bij, breng het aan de kook en kook de groenten net gaar. Giet de groenten af in een fijne zeef en laat ze goed uitlekken. Pureer de afgekoelde bloemkool en prei samen met de room, eieren, zout, witte peper en de nootmuskaat. Beboter kleine timbaaltjes en vul die met de massa af. Vul een ovenschaal met kokend water en zet er de timbaaltjes in. Plaats de schaal ca 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten rusten en stort ze dan uit. Kook de apart gezette bloemkoolroosjes tegen het uitserveren beetgaar.
Smelt de boter in een sauspannetje en zet hierin het uitgeperste teentje knoflook aan. Voeg vervolgens de room en het kerriepoeder toe en laat het geheel inkoken tot dik vloeibaar. Doe er dan het mossel-kookvocht bij en kook het nogmaals in, tot de gewenste dikte. Dan het sinaasappelsap en de kleingesneden dragon, tijm en peterselie toevoegen. Breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Let op: het is snel té zout ! Haal net voor het uitserveren de mosselen uit de schelpen.
Serveren
Stort een bloemkooltimbaaltje op het midden van een warm bord en decoreer het aan de bovenkant met wat zalmeitjes en een bloemkoolroosje. Giet er een beetje kerriesaus omheen en leg daar enkele mosseltjes in. Bestrooi het met wat bieslook.
Verwarm een oven voor tot 160º C. Snijd de prei in dunne ringen. Maak de Ramanesco bloemkool schoon en houd 12 kleine roosjes apart. Smelt de boter in een sauspan en laat de prei en de rest van de bloemkoolroosjes 2 minuten ”zweten”.Giet er dan het mossel-kookvocht bij, breng het aan de kook en kook de groenten net gaar. Giet de groenten af in een fijne zeef en laat ze goed uitlekken. Pureer de afgekoelde bloemkool en prei samen met de room, eieren, zout, witte peper en de nootmuskaat. Beboter kleine timbaaltjes en vul die met de massa af. Vul een ovenschaal met kokend water en zet er de timbaaltjes in. Plaats de schaal ca 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten rusten en stort ze dan uit. Kook de apart gezette bloemkoolroosjes tegen het uitserveren beetgaar.
Smelt de boter in een sauspannetje en zet hierin het uitgeperste teentje knoflook aan. Voeg vervolgens de room en het kerriepoeder toe en laat het geheel inkoken tot dik vloeibaar. Doe er dan het mossel-kookvocht bij en kook het nogmaals in, tot de gewenste dikte. Dan het sinaasappelsap en de kleingesneden dragon, tijm en peterselie toevoegen. Breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Let op: het is snel té zout ! Haal net voor het uitserveren de mosselen uit de schelpen.
Serveren
Stort een bloemkooltimbaaltje op het midden van een warm bord en decoreer het aan de bovenkant met wat zalmeitjes en een bloemkoolroosje. Giet er een beetje kerriesaus omheen en leg daar enkele mosseltjes in. Bestrooi het met wat bieslook.