Recept
« Terug naar recepten
Bloemtortilla's
PT40M
Bloemtortilla's
Een heerlijk bloemtortilla's recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemtortilla's te bereiden
In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel. Zout oplossen in 1 1/2 dl warm water. Water door bloemmengsel mengen. Op aanrecht tot glad en stevig deeg kneden. Als deeg te droog is eventueel scheutje water toevoegen, als deeg te nat is wat bloem toevoegen. Deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot balletjes draaien. Balletjes naast elkaar op blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. 1/2 uur laten rusten.
Bereiden
Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm. Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan. Als tortilla's opbollen zijn ze goed. Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.
Bereiden
Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm. Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan. Als tortilla's opbollen zijn ze goed. Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.