DIEN OP :
Iets laten afkoelen en het gehaktbrood uit de schaal laten glijden en nog eens 10 minuten met rust laten. We kunnen er dan plakken van snijden.
Geef bij de bobotie saffraanrijst met rozijnen en amandelen (of als je op chic wilt een nasi kuning), sperziebonen, doppers en een frisse komkommersalade.
Recept
« Terug naar recepten
Bobotie gehaktschotel uit Zuid Afrika
PT90M
Bobotie gehaktschotel uit Zuid Afrika
Een heerlijk bobotie gehaktschotel uit zuid afrika recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bobotie gehaktschotel uit Zuid Afrika te bereiden
1).Doe het gehakt in een grote kom.
2).Laat de ontkorste boterham zo veel mogelijk melk op nemen en maak vervolgens die boterham fijn.
3).Meng het brood door het vlees en zet even apart.
4).Verhit de rijstolie in een grote koekenpan en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zien. Doe dan de knoflook er bij en roer goed door.
5).Doe nu alle poedervormige kruiden er bij in de pan met de suiker en roer goed door tot de aroma's los komen.
6).Nu wordt het vlees er bij gedaan en met een vork losgewerkt en rul gebakken.
7).Haal van het vuur af en laat afkoelen tot "handelbare"warmte.
8).Werk nu de 2 geklutste eieren door het vlees en vervolgens de chutney, abrikozenjam, appels, pisang, amandelschaafsel,rozijnen en sperziebonen
9).Nu gaat alles in een broodvormige ovenschotel en voor 50 minuten op 180°C in de oven.
10).In tussentijd is 125 cc room opgeklopt met nog een eitje.
11).Dit room-ei mengsel wordt over het vlees in ovenschaal uitgegoten
12).Schaal gaat weer de oven in voor een minuutje of 25.
13).De schaal mag uit de oven.
2).Laat de ontkorste boterham zo veel mogelijk melk op nemen en maak vervolgens die boterham fijn.
3).Meng het brood door het vlees en zet even apart.
4).Verhit de rijstolie in een grote koekenpan en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zien. Doe dan de knoflook er bij en roer goed door.
5).Doe nu alle poedervormige kruiden er bij in de pan met de suiker en roer goed door tot de aroma's los komen.
6).Nu wordt het vlees er bij gedaan en met een vork losgewerkt en rul gebakken.
7).Haal van het vuur af en laat afkoelen tot "handelbare"warmte.
8).Werk nu de 2 geklutste eieren door het vlees en vervolgens de chutney, abrikozenjam, appels, pisang, amandelschaafsel,rozijnen en sperziebonen
9).Nu gaat alles in een broodvormige ovenschotel en voor 50 minuten op 180°C in de oven.
10).In tussentijd is 125 cc room opgeklopt met nog een eitje.
11).Dit room-ei mengsel wordt over het vlees in ovenschaal uitgegoten
12).Schaal gaat weer de oven in voor een minuutje of 25.
13).De schaal mag uit de oven.
Havelaar zegt: