Dit is ook een bijgerecht van de Indonesische rijsttafel, maar natuurlijk eveneens apart te serveren.
De saus is lekker pikant en je kunt die bij elke gebakken visrecept serveren.
Dit is één van de 32 rijsttafelonderdelen die ik bereid had tijdens de Indonesische kookworkshop (zie recept Lombok Isi)
Recept
« Terug naar recepten
Boemboe Bali Ikan (met vissticks: zie info)
PT20M
Boemboe Bali Ikan (met vissticks: zie info)
Een heerlijk boemboe bali ikan (met vissticks: zie info) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookworkshop en boekje Conimex 1969
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boemboe Bali Ikan (met vissticks: zie info) te bereiden
De vissticks bakken tot goudbruin. Indien nodig warm houden.
De uien, sambal + trassie, + serehpoeder en djahé in een ruime hoeveelheid olie fruiten ± 10 minuten.
Dan een scheutje ketjap + de goela djawa en het asemwater toevoegen. Laat de saus nog even doorkoken en dan afmaken met wat tomatenpuree of ketchup en zout.
Giet de saus over de gebakken vissticks of visfilets en serveer direct.
De uien, sambal + trassie, + serehpoeder en djahé in een ruime hoeveelheid olie fruiten ± 10 minuten.
Dan een scheutje ketjap + de goela djawa en het asemwater toevoegen. Laat de saus nog even doorkoken en dan afmaken met wat tomatenpuree of ketchup en zout.
Giet de saus over de gebakken vissticks of visfilets en serveer direct.