Recept
« Terug naar recepten
Boeren kersen-kruimeltaartjes
PT50M
Boeren kersen-kruimeltaartjes
Een heerlijk boeren kersen-kruimeltaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeren kersen-kruimeltaartjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet bakvormpjes van 6-8 cm doorsnede in en bestuif ze met bloem. Zeef bakmeel, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de boter klein, voeg met ½ losgeklopt ei aan het meel toe en kneed glad. Laat het ene halfuur afgedekt rusten. Meng het spijs met de rest van het ei en voeg fijngehakte amandelen toe. Roer er de kersen door. Kneed een rol van het deeg en houd 1/3 deel apart voor het kruimeldeeg. Snijd van het overige deeg 4-6 plakjes en bekleed hiermee de bodem en wand van de vormpjes. Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel het kersenmengsel erover. Voeg aan het resterende deeg 1 eetlepel extra bloem toe, zodat er kruimeldeeg ontstaat. Bestrooi de taartjes met het kruimeldeeg en bak ze in het midden van de oven ca. 30 minuten.