Recept
« Terug naar recepten
Boerenkip met spekjes
PT100M
Boerenkip met spekjes
Een heerlijk boerenkip met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkip met spekjes te bereiden
Bak de spekjes krokant in de olijfolie in een ovenvaste braadpan. Schep ze uit de pan. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze rondom bruin in het achtergebleven braadvet. Voeg de spekjes, salie, bleekselderij, wortel en bouillon toe en stoof alles, afgedekt, 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voeg de laatste 30 minuten de aardappelen toe. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.