KookJij

Boerenkool met sambalsmeerkaas

Een heerlijk boerenkool met sambalsmeerkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wijlen mijn man.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool met sambalsmeerkaas te bereiden

Kook de stamppot zoals je het gewend bent.
Voeg alleen in plaats van jus, op het laatst sambal smeerkaas toe.
Gebruik 2 kuipjes smeerkaas op 1 kilo stamppot.

Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)

Dit recept is van wijlen mijn man.
Ik geloofde niet dat dit lekker zou zijn, was erg aan jus gehecht, maar nu ???? Ik wil niet anders meer.
Lijkt misschien scherp maar is het niet, alleen de smaak en de smeuïgheid... heerlijk.
Mn kids en zelfs mn kleinkids zijn er gek op.
Zou zeggen probeer het eens uit !!! Eetse

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gretsken

Gretsken zegt:
Stamppot gekookt en afgemaakt met goudkuipje smeerkaas. Super lekker, die houden wij erin.
joop100

joop100 zegt:
Ga ik zeker proberen.

Joop:)
Jenny

Jenny zegt:
Heb 't recept gemaakt! Heerlijk! Had nog 'n scheut kookroom over en er doorheen gedaan!!
Smaakte ook lekker erbij!
alkien

alkien zegt:
Graag gedaan Grietje, en in verzeker je de combinatie is helemaal toppie, zeker voor de boerenkool liefhebbers, die daarbij ook nog een beetje lef tot uitproberen hebben.;)
grietje56

grietje56 zegt:
Dit recept is wel heeeel apart Alkien, maar zeker weten dat ik het ga proberen! ben gek op boerenkool en sambalsmeerkaas op mijn boterham, :D. Eens kijken wat deze combinatie brengt.?
Prachtig hoe sommige gerechten weer een heel andere wending krijgen...dank je wel.
groetjes, grietje;)
alkien

alkien zegt:
Dank je voor je reactie Bametz-saffrie.
Ik kan me voorstellen dat het machtig was. Maar het lijkt me wat veel. en Boursin EN danablue.
De kazen moeten niet gaan overheersen. En met de sambalsmeerkaas heb je dat niet.
Maar wie weet probeer ik het ook wel eens uit hoor. ;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb van de week boerenkool gegeten,maar ...
door de puree Boursin- met- peper gemengd;Toen de boerenkool erdoor (eerst gekookt) en daarna 100gr danablue .
Ik vond het heerlijk,maar wel machtig,mijn echtgenoot vond het een lekker recept voor deze ENE keer,waarvan akte.:p:D
alkien

alkien zegt:
Dankje Jenny, een hele eer voor mij dat je dit wel wilt gaan proberen.
Hoop dat dat je het even laat weten;)Gr. Alkien.
Jenny

Jenny zegt:
Ik reageer niet zo snel op recepten, omdat ik 'n beetje "zij-lijner" ben. Maar...dit zal ik zéér zeker 'ns proberen! Eenvoudig en toch anders...!!!
Warme groet :D
djmagich

djmagich zegt:
Ik heb het voor je aangepast!!

Harry Löhr
KookJij.nl
alkien

alkien zegt:
Ja vond ik ook al. Het moet komen in Hoofdgerecht, en niet met het dieet gebeuren erbij, en ook niet onder dranken. met vlees in elk geval. mmm moet bekennen dat ik niet zo 1,2,3, alle mogelijkheden uit mn hoofd ken, maar het zal wel goed komen denk ik ;) In ieder geval vast enorm bedankt, en maar hopen dat ik in de toekomst mn eventuele foutjes zelf kan aanpassen :)
djmagich

djmagich zegt:
hmm, dat is raar, wij moeten dat dan even uitzoeken. Waar moet het op komen? Dan pas ik het even voor je aan :)
alkien

alkien zegt:
Hoi Rientje,
Ik zou zeggen eet smakelijk. En ben benieuwd of jij net als ik ook bij de boerenkool, de jus voortaan minder zal gaan gebruiken :D
alkien

alkien zegt:
Hoi DJ, dank je, maar heb het net geprobeert, krijg steeds te zien "geen toegang". Wat kan dat zijn ????
Bedankt vast.
Gr. Alkien
rientje

rientje zegt:
Hoi Alkien ben ook altijd gek op jus maar ik ga dit proberen je hoord nog bedankt voor de tip;)