Dit is een probeersel uit eigen keuken. Ik mag graag de Oosterse keuken uitproberen en heb op deze manier een Indisch tintje aan de stamppot gegeven.
Niet iedereen zal van deze combinatie houden, ik vond het zelf heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool op z'n Indisch
PT30M
Boerenkool op z'n Indisch
Een heerlijk boerenkool op z'n indisch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool op z'n Indisch te bereiden
Aardappels en de boerenkool koken met een beetje zout. In een koekenpan de spekjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Dan in een andere koekenpan wat gehakt rul bakken in een beetje boter en daar de boemboe voor sajoer boontjes met 200 cc water aan toevoegen.
Nadat de boerenkool met aardappels gaar zijn door elkaar stampen, dan het gehaktmengsel en de spekjes er aan toevoegen.
Nadat de boerenkool met aardappels gaar zijn door elkaar stampen, dan het gehaktmengsel en de spekjes er aan toevoegen.
wim hendriks zegt: