De moeder van een vriendinnetje van dochterlief maakte dit wel eens. Ik kreeg ooit een bakje met een "overschotje."
Ik vond het een wat vreemde combinatie, maar het was verrukkelijk!
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolstamp met gerookte makreel
PT45M
Boerenkoolstamp met gerookte makreel
Een heerlijk boerenkoolstamp met gerookte makreel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolstamp met gerookte makreel te bereiden
Kook de boerenkool gaar en schil en kook de aardappelen gaar.
Maak de makreel schoon, even een prutswerkje.
Maak van de boerenkool en aardappels een stamp, voeg er een klont boter en scheutje melk aan toe. Op smaak brengen met wat zout en lekker veel peper. Schep er rustig de schoongemaakte makreel door en warm goed door.
Eet smakelijk!
Maak de makreel schoon, even een prutswerkje.
Maak van de boerenkool en aardappels een stamp, voeg er een klont boter en scheutje melk aan toe. Op smaak brengen met wat zout en lekker veel peper. Schep er rustig de schoongemaakte makreel door en warm goed door.
Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
veldmuis8 zegt:
Anna zegt:
derbyke zegt:
veldmuis8 zegt: