Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolstamppot met tomaat en ui
PT45M
Boerenkoolstamppot met tomaat en ui
Een heerlijk boerenkoolstamppot met tomaat en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolstamppot met tomaat en ui te bereiden
Schil de aardappelen en was ze en doe ze in een pan.
Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar.
Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten.
Bak de tomaten 2 minuten mee.
Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van.
Schep het tomatenmengsel erdoor.
Maak op smaak af met peper en azijn.
Lekker met piccalilly.
Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar.
Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten.
Bak de tomaten 2 minuten mee.
Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van.
Schep het tomatenmengsel erdoor.
Maak op smaak af met peper en azijn.
Lekker met piccalilly.
esmarc zegt: