Recept
« Terug naar recepten
Boerenstimp
PT60M
Boerenstimp
Een heerlijk boerenstimp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6/8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oud boekje van lecturama
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenstimp te bereiden
Maak de boerenkool schoon en snijd deze.
Was de prei en snijd deze in ringetjes, de witte delen even apart houden.
Bak het spek uit en haal het uit de pan.
De groene delen van de prei in het vet aanbakken.
Voeg de boerenkool toe en omscheppen, schenk zoveel water erbij dat de kool half onder staat.
Breng het aan de kook.
Voeg de aardappel blokjes toe met 3/4 eetlepels zout.
Voeg de komijn/karwij en havermout toe.
Nog water toevoegen tot de helft weer onder staat.
Dan de witte delen van de prei er op.
Warm de spek weer op en voeg het met de corned beef of saucijsjes er door, vuur laag draaien.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Stamp alles, en voeg de warme melk toe tot dat het smeuiig is.
Voeg naar smaak azijn, aroma/bouillonblokje peper,
nootmuskaat en zout toe.
Was de prei en snijd deze in ringetjes, de witte delen even apart houden.
Bak het spek uit en haal het uit de pan.
De groene delen van de prei in het vet aanbakken.
Voeg de boerenkool toe en omscheppen, schenk zoveel water erbij dat de kool half onder staat.
Breng het aan de kook.
Voeg de aardappel blokjes toe met 3/4 eetlepels zout.
Voeg de komijn/karwij en havermout toe.
Nog water toevoegen tot de helft weer onder staat.
Dan de witte delen van de prei er op.
Warm de spek weer op en voeg het met de corned beef of saucijsjes er door, vuur laag draaien.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Stamp alles, en voeg de warme melk toe tot dat het smeuiig is.
Voeg naar smaak azijn, aroma/bouillonblokje peper,
nootmuskaat en zout toe.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Lekker, boerenkool, eens anders. Eigenlijk maak ik het altijd zo omdat het veel meer smaak heeft dan de ouderwetse stamppot.