Recept
« Terug naar recepten
Boeuf á la Bordelaise
PT180M
Boeuf á la Bordelaise
Een heerlijk boeuf á la bordelaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
frans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf á la Bordelaise te bereiden
Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In een braadpan 50 gram boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalotjes 2 minuten mee fruiten. Vlees bestrooien met zout en peper. Langs rand van de pan wijn en 3 deciliter water bij vlees schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tijm en laurier toevoegen. Vlees afgedekt in 3 uur zachtjes gaar stoven. De rest van de boter door de bloem prakken. Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.
ruud56 zegt: