KookJij

Boeuf Antonio

Een heerlijk boeuf antonio recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf Antonio te bereiden

Begin met de tomaten ca. 15 seconden in kokend water te leggen. Daarna in koud water, haal het vel eraf, verwijder pitjes en het vocht en snijd ze in reepjes.
Was de champignons (of borstelen) en snijd ze in plakjes, de prei in kleine ringetjes. Laat de groenten op het vergiet uitlekken. Bestrooi het vlees met flink wat fijngemalen peper en een weinig zout, bak ze in de boter en als ze gaar zijn uit de pan. Leg ze op een schaal en houd ze warm (soms kunnen ze iets doorgaren, bak dan iets korter). Bak de knoflook, prei en champignons in de achtergebleven boter bijna gaar, voeg dan reepjes tomaat en saus Antonio toe. Laat even zachtjes doorkoken en breng op smaak met madeira, mag ook Kirsch zijn. Voeg de room toe als u van een zachtere saus houdt. Giet de saus over het vlees en bestrooi het met de peterselie. Serveer hierbij rijst en doperwten/worteltjes. Garneer met een schijf ananas.

Mijn kookverhaal (Ton Cocktail)

Dit is smullen, voornamelijk toen ik ontdekte om er een snuf suiker doorheen te gooien (zie recept).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst