Recept
« Terug naar recepten
Boeuf Bourguignon
PT300M
Boeuf Bourguignon
Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken als een Francaise
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf Bourguignon te bereiden
Leg een paar uienringen, wat peterselie, wat tijm en het laurierblad in een diepe kom. Leg er een paar stukken vlees op en stapel er om en om laagjes op tot het vlees, de uitjes, peterselie en tijm op zijn.
Meng de cognac, de wijn en 6 eetlepels olijfolie en giet het mengsel over het vlees. Dek de kom af met plasticfolie en zet het vlees minstens 4 uur in de koelkast. Roer het af en toe om.
Verhit de boter in een grote koekepan en bak de rookspek met de zilveruitjes en de champignons goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en zet ze opzij.
Strooi op en bord de bloem. Lat het vlees uitlekken en dep het droog met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem. Haal de stukjes vlees door de bloem en bak ze een paar minuten in het hete vet, tot ze rondom licht gekleurd zijn. Strooi de rest van de bloem erover en lat het vlees nog 1 à 2 minuten baken. Goed blijven roeren!
Giet de marinade erbij en schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem los. Leg de deksel op de pan en hou het vlees minimaal 2 uur aan de kook.
Voeg de rookspek, champignons en zilveruitjes toe en laat het geheel nog zo'n 30 minuten op een (zeer) laag vuur staan, of... tot het vlees écht boterzacht is!
Serveer met heerlijke aardappelpuree én gestoofde worteltjes.
Meng de cognac, de wijn en 6 eetlepels olijfolie en giet het mengsel over het vlees. Dek de kom af met plasticfolie en zet het vlees minstens 4 uur in de koelkast. Roer het af en toe om.
Verhit de boter in een grote koekepan en bak de rookspek met de zilveruitjes en de champignons goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en zet ze opzij.
Strooi op en bord de bloem. Lat het vlees uitlekken en dep het droog met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem. Haal de stukjes vlees door de bloem en bak ze een paar minuten in het hete vet, tot ze rondom licht gekleurd zijn. Strooi de rest van de bloem erover en lat het vlees nog 1 à 2 minuten baken. Goed blijven roeren!
Giet de marinade erbij en schraap met een houten lepel de aanbaksels van de bodem los. Leg de deksel op de pan en hou het vlees minimaal 2 uur aan de kook.
Voeg de rookspek, champignons en zilveruitjes toe en laat het geheel nog zo'n 30 minuten op een (zeer) laag vuur staan, of... tot het vlees écht boterzacht is!
Serveer met heerlijke aardappelpuree én gestoofde worteltjes.